Скуош с усмивка
Новини

Спортен Клуб Скуош с Усмивка с нова инициатива!

25.02.2019

Спортен Клуб Скуош с Усмивка е пълноправен член на Българска Федерация по Скуош и участва ежемесечно в спортният календар на федерацията. Както е известно на всички, датите и залите на турнирите се уточняват и фиксират предварително в началото на всеки спортен сезон – нали за това е спортен календар :-).

През месец Март трябваше да се проведе поредният 38-ми турнир от календара на СК Скуош с Усмивка в предварително уточнена спортна зала в София. За съжаление това няма да се случи… Оказа се, че въпреки правилата и спортсменската дума, в същата зала на същата дата ще бъде проведен импровизиран турнир.

Ние създадохме СК Скуош с усмивка преди 4 години и благодарение на нас се роди идеята за този тип турнири. Започнахме да ги осъществяваме с вътрешно убеждение и силна вяра в това, че  участниците в турнири, които искат да играят скуош, не са масовка за събиране на такси и не са ограничени от очакването да посещават само залите, в които тренират!

За тези 4 години провеждахме турнири във всички зали в София с нагласата, че спорта ни трябва да обединява, да забавлява и да мотивира хората да се събират да играят с усмивка.  Организирахме детски турнири и сошъли, бяхме инициатори на много от идеите и дейностите в скуоша, създадохме много емоции и усмивки.

Сега трябва да преценим не дали трябва да продължим, а как?!

СК Скуош с Усмивка няма да провежда повече турнири в страната.  За нас не е важно да се печелят пари от такси, за нас е важно да се печелят приятели и да се развива спорта Скуош! Съответно не виждаме потенциал в участието ни в БФС и смятаме, че тя не осъществява добре дейността и функциите, които трябва да има!

От началото на следващият  месец очаквайте съботно-неделните ни сошъли. Такса няма да бъде събирана. Ще събираме усмивки, а за най-усмихнатите ще има и награди :-).